Bjarne Aasheim t.v. og styreleder i Bygganalyse, Olle Rudèn. - Christer Davanger

Bygganalyse overtok Ing. Bjarne Aasheim AS fra 10. mai 2019!

10. mai 2019

Vi styrker oss i Oslo-området.

Bygganalyse har betydelige vekstambisjoner i det nordiske markedet. Vi ser store muligheter i et ekspansivt nordisk marked men også i våre kjerneområder. Derfor fortsetter vi vår strategiske ekspansjon med overtakelse av Ing. Bjarne Aasheim AS og styrker vår tilstedeværelse i østlandsområdet, sier Frank Roberg, daglig leder i Bygganalyse.

Ing. Bjarne Aasheim AS, som til daglig arbeider med mengdeberegning, mengdekontroll og byggebeskrivelse, er også basert i Oslo og har jobbet på en rekke store prosjekter som T2 Gardermoen, T3 Bergen Lufthavn, IFI2 Universitetet i Oslo og Campus Ås.

Bedriften ble startet av Bjarne Aasheim 1. januar 1975, først som selvstendig næringsdrivende og omgjort til A/S 1. juli 1983. Forretningsidéen var i første rekke å yte bistand og rådgiving til arkitekter, rådgivende ingeniører bygg og entreprenører.

Hovedarbeidsfeltet ble etter hvert mengdeberegning og utarbeidelse av beskrivelser basert på NS 3420, for hovedentrepriser, delentrepriser og totalentrepriser, samt arealberegninger og kalkyler.

Bjarne Aasheim forteller at når valget stod mellom avvikling av bedriften og et eventuelt oppkjøp, gikk tankene fort til Bygganalyse:

- Vi har fortsatt endel prosjekter gående og avtaler om fremtidige prosjekter. Vi har hatt god kontakt med Bygganalyse gjennom mange år, så for meg var det naturlig å ta kontakt med nettopp dette firmaet, et firma som vi kunne stole på at ville gjøre jobben, og de resterende avtalene vi fører over, på en bra og ryddig måte, forteller Aasheim.

For Bygganalyse sin del, blir dette bedriftens første oppkjøp noensinne. Bedriften, som har eksistert i 33 år og nå har 33 ansatte, har strategisk satset på organisk vekst og bygget «sten for sten».

- Her passet matchen så bra, forteller styreleder Olle Rudén fra Bygganalyse om hvorfor vi valgte å allikevel ta over Ing. Bjarne Aasheim AS.

- Et av våre hovedforretningsområder er akkurat det som Bjarne har drevet med i alle år, og vi har jobbet med samme systemer, samme standarder, samme arbeidsmetodikk på mange måter og har samme basiskunnskaper. Vi har i tillegg hatt mange relaterte kunder, sier Rudén.

Avslutningsvis forteller Rudén:

- Vi tror på en slank og kundeorientert organisasjon med personlig service. Vi ønsker å være en ledende og uavhengig aktør innenfor byggøkonomi i Norden. Det vil i framtiden være viktig å utfordre de etablerte strukturene i det nordiske markedet.

Bakgrunnsbilde